Spijlenhekwerk

Stijlvolle en functionele spijlenhekwerken

Wilt u een spijlenhekwerk kopen? Eén van de specialiteiten van timbersteel hekwerken is een spijlenhekwerk. Een spijlenhekwerk is een vorm van terreinbeveiliging en laat zien dat een hekwerk er ook strak en modern uit kan zien. Dit hekwerk is breed toepasbaar door de verschillende mogelijkheden. Standaard hebben de spijlen in de elementen een afstand van hart op hart 15 cm. Deze spijlen hekwerken worden vooral toegepast bij bedrijventerreinen en particuliere woningen.

Inbraakwerend hekwerk

Bij veel spijlenhekwerken ziet u een puntenkam op de bovenligger. Deze puntenkam maakt het voor iedereen een stuk onaangenamer om over het hekwerk te klimmen. De inbraakwerende puntenkam wordt standaard vanaf 150 cm hoogte op het spijlen hekwerk met rechte bovenligger aangebracht.


Spijlenhekwerk bij scholen, speeltuinen en kinderdagverblijven

Wordt het spijlenhekwerken bij scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of rondom speelterreinen geplaatst? Dan is het belangrijk dat het hekwerk voldoet aan de vastgestelde eisen. Zo is het van belang dat het hekwerk op de juiste hoogte vanaf de ondergrond wordt geplaatst en dat de spijlen de juiste hart op hart afstand hebben. Hierdoor is beklemming en inklimmen niet meer mogelijk. Voorkom dat kinderen vast komen te zitten in een spijlenhekwerk, laat het hekwerk plaatsen door timbersteel hekwerken.


Unieke uitstraling met een spijlenhekwerk

Wilt u een spijlenhekwerk kopen voor uw bedrijfspand met een stijlvol karakter? Dan kunt u kiezen voor een hekwerk met doorstekende spijlen door de boven- en onderligger. Wanneer u dit hekwerk afwerkt met een poedercoating in dezelfde RAL kleuren als uw bedrijfskleuren, creëert u al snel een unieke uitstraling.


Ronde spijlen, koker spijlen en doorstekende spijlen

Vanaf 150 cm hoogte worden de doorstekende spijlen aan de bovenzijde schuin afgekort. Dit om het overklimmen van het hekwerk te bemoeilijken. Tot en met een hoogte van 200 cm wordt er bij het spijlenhekwerk met ronde doorstekende spijlen gebruik gemaakt van spijlen met een doorsnede van Ø 25 mm. Bij een spijlenhekwerk met ronde doorstekende spijlen met een hoogte van 250 cm hebben de spijlen een doorsnede van Ø 30 mm. Bij dit hekwerk met doorstekende spijlen is een zwaardere variant leverbaar, waarbij er koker spijlen met een doorsnede van 25 x 25 mm worden gebruikt.


Spijlen poorten

Voor kleine openingen die afgesloten moeten worden, is het handig om een enkele draaipoort met spijlen vulling toe te passen. Bij grotere doorgangen, zoals bij in- en uitritten, wordt een dubbele draaipoort met spijlen vulling geadviseerd. Een andere veelgebruikte oplossing bij grote doorgangen is een vrijdragende schuifpoort met spijlen vulling. Een combinatie met een elektrische poortaandrijving van timbersteel maakt het geheel een stuk gebruiksvriendelijker.


De verschillende hekwerken van timbersteel

timbersteel kan het hekwerk op 3 manieren leveren. Hieronder worden de verschillende types kort toegelicht:

Type 1: Ronde spijlen worden gelast tussen de boven- en onderligger.

Type 2: Ronde spijlen worden door de boven- en onderligger gestoken en vastgelast.

Type 3: De spijlen worden ook hier doorstekend vastgelast, maar in dit geval worden er koker spijlen gebruikt.

Wat betreft de oppervlaktebehandeling van het hekwerk, kunt u bij ons een spijlenhekwerk kopen in een verzinkte of een gecoate uitvoering. Alle spijlenhekwerken die wij leveren worden bevestigd door middel van een blinde verbinding tussen de koker palen. Dit zit er niet alleen qua aanzicht het mooiste uit, maar is ook nog eens vandalismebestendig!


Spijlenhekwerk kopen? Ontdek de mogelijkheden van timbersteel

Op de afbeeldingen hierboven ziet u enkele mogelijkheden van deze hekwerken bij timbersteel hekwerken. Staat het door u gewenste type hekwerk er niet tussen of heeft u verder nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u verder met uw zoektocht naar het juiste spijlenhekwerk.


Bekijk ook ons dubbelstaafmat hekwerk assortiment. Of wat dacht u van een hout beton schutting?