Sportpark hekwerk
Stijlvol en functioneel

Het sportpark hekwerk van timbersteel hekwerken wordt veel toegepast door sportverenigingen en aannemers. Bij elke balsport past een specifiek type hekwerk, timbersteel heeft ze allemaal. Of het nu gaat om een lage veldafscheiding/leunhekwerk of om een hoge ballenvanger/backstop. Onderstaand enkele mogelijkheden.

Ongestoord een sport beoefenen

Een veldafscheiding/leunhekwerk zorgt er voor dat de sporters ongestoord hun sport kunnen beoefenen. Publiek kan door een leunhekwerk comfortabel kijken naar hun favoriete sport. Een leunhekwerk houdt natuurlijk geen bal tegen, mocht deze toepassing gewenst zijn dan kan dat op de volgende manieren.


Sportpark hekwerk: hockey

Bij hockeyvelden is het gebruikelijk dat het stalen frame met harmonicagaas wordt bespannen. Hierbij is het van belang dat het harmonicagaas de juiste dikte en maaswijdte heeft. Het gaas wordt vastgezet m.b.v. een RVS staalkabel aan de bovenzijde. Als extra bescherming wordt er aan de onderzijde een slagplank gemonteerd, zodat het harmonicagaas minder te verduren heeft en het geheel een langere levensduur verkrijgt. Desgewenst kan een dubbelstaafmat vulling gebruikt worden, hiermee krijgt de hockeyveld afrastering een strakkere uitstraling. Door de dubbelstaafmatten/staanders of bovenbuizen in een RAL kleur te laten coaten bestaat er de mogelijkheid om een uniek hekwerk te maken, geheel passend bij de kleuren van de sportclub/vereniging. Achter de doelen is het gebruikelijk dat er een ballenvanger wordt geplaatst. Deze ballenvanger wordt opgebouwd met ronde stalen staanders, voorzien van een bovenbuis. Het stalen frame wordt daaropvolgend voorzien van een fijnmazig nylon net of gaas. Aan de onderzijde maken slagplanken het geheel compleet.


Backstop

Bij honk- en softbalvelden wordt er ter bescherming van de toeschouwers een zogeheten backstop toegepast. Een backstop wordt gemaakt van een stalen buizenframe, bespannen met spandraden en harmonicagaas. Ook hierbij is het gebruik van de juiste afmeting gaas erg belangrijk. Om de levensduur van de backstop te verlengen kan er optioneel een extra net worden toegepast.


Stalen buizenframe met harmonicagaas

Bij tennisparken wordt evenals bij honk-en softbalvelden een stalen buizenframe gemaakt van ronde staanders en bovenbuizen. Wanneer het frame helemaal staat, wordt het geheel bespannen met spandraden en harmonicagaas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van harmonicagaas met de juiste maasdikte en uiteraard ook met de juiste maaswijdte. Kenmerkend bij een tennispark is de hoge achterzijde van het hekwerk achter de tennisser en de lagere zijkanten, waarbij het stalen frame en het harmonicagaas netjes schuin aflopen. De combinatie met eventueel een tennisbaandoek of reclame borden maakt het geheel af.


Voetbalvelden en sportpark hekwerken

Bij voetbalvelden wordt er bij veldafscheiding 2 types hekwerk geleverd. Bij de eenvoudige variant gaat het alleen om een leunhekwerk. Omdat dit geen verdwaalde bal tegenhoudt wordt bij de andere variant gebruik gemaakt van dubbelstaafmatten. Deze worden aan de staanders bevestigd zodat u veilig en ongestoord kunt kijken naar de sporters. Achter de doelen maakt een ballenvanger het voetballen een stuk gemakkelijker en veiliger. Hierbij wordt een stalen frame gemaakt waartussen een nylon net wordt gehangen. Om aan de onderzijde van de ballenvanger meer stevigheid te creëren kan het geheel worden voorzien van een harmonicagaas bespanning. Een favoriete combinatie is de combinatie van dubbelstaafmat aan de onderzijde van het hekwerk en een net aan de bovenzijde. Deze dubbelstaafmat elementen zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Wanneer het geheel bijvoorbeeld wordt gecoat in de kleuren van de club, zorgt een timbersteel ballenvanger niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een mooi geheel.


Welk poort is geschikt?

Rondom sportvelden worden diverse stalen poorten gebruikt. Bij een hockeyveld is een enkele draaipoort met gaasmat vulling een mooie oplossing om kleine doorgangen af te kunnen sluiten. Bij grotere openingen past een dubbele draaipoort met gaasmat vulling beter. Deze poorten zijn ook gebruikelijk bij honk/softbalvelden en bij tennisbanen. Bij voetbalvelden wordt doorgaans bij de kleine openingen een enkele draaipoort met dubbelstaafmat vulling gebruikt. Bij grotere openingen, voor o.a. het binnenlaten van grasmaaiers enz. is een dubbele draaipoort met dubbelstaafmat vulling of een vrijdragende schuifpoort met dubbelstaafmat vulling een goede optie.


Gehele afsluiting van een sportcomplex

De gehele afsluiting van uw sportcomplex kunnen wij verzorgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een barricade hekwerk rondom de parkeerplaats of een mooi spijlenhekwerk om ongewenste toeschouwers buiten te houden. Ook de toegang van supporters is te goed te beheersen m.b.v. een toegangscontrole door timbersteel hekwerken.


Meer informatie over uw sportpark hekwerk?

Staat het door u gewenste type niet tussen de aangeboden hekwerken op deze pagina, of heeft u verder vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Bent u op zoek naar een ander sterk en goed hekwerk om uw terrein af te bakenen? Dan is een dubbelstaafmat hekwerk een functionele oplossing.