Houten omheiningen en afrasteringen

landelijke stijl omheiningen

Een specialiteit van timbersteel hekwerken is het leveren en monteren van houten omheiningen en afrasteringen. Met een houten hekwerk heeft u de mogelijkheid om op een fraaie manier bijvoorbeeld uw paardenweide te omheinen. Met de juiste materialen geeft dit type houten hekwerk een landelijk karakter en sluit zo'n landelijk hekwerk mooi aan in de sfeer van de omgeving. Naar wat voor houten omheining of afrastering bent u op zoek? Onderstaand ziet u de mogelijkheden van timbersteel hekwerken.

Traditionele en doorsteek omheining

Een houten omheining wordt gemaakt van geïmpregneerd of Pre-Shield geïmpregneerd Noord Europees grenenhout. Bij een houten omheining kan een ovale ligger worden gebruikt die tegen een vierkante paal wordt bevestigd. Dit noemen wij de traditionele omheining. Een andere variant is de doorsteek omheining. Bij een doorsteek omheining wordt een ovale ligger door de paal heen geschoven. Hierbij kan de keuze worden gemaakt uit een ronde paal of een vierkante paal als doorsteek omheining.


Houten omheining van een paardenbak

Bij een paardenbak kan de houten omheining eventueel schuin worden gemonteerd, zodat de amazone of ruiter geen last heeft van het houten hekwerk. Daarnaast kan er een hoefslagkering worden aangebracht, wat ervoor zorgt dat het zand in de paardenbak blijft. Tevens kan timbersteel hekwerken uw longeerpiste afwerken door het leveren van een longeercirkel. Hierbij kunt u kiezen uit diverse doorsnedes.


Houten afrastering van uw dierenweide

Met een houten afrastering van timbersteel hekwerken kan op een voordelige en vakkundige manier uw dierenweide worden afgesloten. Denk hierbij aan het binnenhouden van koeien, schapen, geiten en ander kleinvee. Ook voor honden en kippen kunnen wij de juiste houten omheiningen of afrasteringen leveren. Wanneer de juiste combinatie tornadogaas of pantanetgaas wordt toegepast geeft het hekwerk een meerwaarde aan uw terrein en worden onveilige situaties voorkomen. Door de vele varianten van een tornado gaasafrastering is er een oplossing voor bijna alle dieren.


Lintafrastering

Een lintafrastering behoort ook tot de mogelijkheden. Een lintafrastering is een voordelige en effectieve manier om uw dieren binnen het verblijf te houden. Doordat de dieren schrikken van dit draad, zullen deze in de toekomst niet meer bij het hekwerk in de buurt komen.


Natuurlijke afscheiding

Een ander type van een natuurlijke afscheiding is het kastanje hekwerk. Dit duurzame hekwerk wordt gemaakt van gekloofde kastanje houten latten. Deze worden bij elkaar gehouden door gevlochten ijzerdraden. Het kastanje hekwerk heeft een bijzondere uitstraling en is prima geschikt voor ondergronden die niet helemaal vlak zijn. Kenmerkend voor een kastanje houten hekwerk is wederom het landelijke karakter en wordt dan ook een landelijk houten hekwerk genoemd.


Houten omheining of afrastering in combinatie met een poort

Bij houten afrasteringen en omheiningen worden diverse poorten gecombineerd. Bij een traditionele houten omheining of een doorsteek omheining wordt vaak een enkele weidepoort of een dubbele weidepoort toegepast. Bij een tornado gaasafrastering is een enkele draaipoort met dubbelstaafmat vulling of een dubbele draaipoort met dubbelstaafmat vulling een goede keuze. Bij het kastanje hekwerk is een enkele poort kastanje uiteraard de beste optie!


Meer weten over een houten omheining of afrastering?

Staat het door u gewenste type er niet tussen? Of heeft u verder vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij helpen u graag met het vinden van een houten omheining en/of afrastering. Heeft u ook interesse in een dubbelstaafmat hekwerk, schuifpoort of hout beton schutting? Bekijk dan ons assortiment.