Dubbele draaipoorten
tot 10 meter doorgang

Met een dubbele stalen draaipoort van timbersteel hekwerken krijgt uw doorgang een stijlvolle, functionele en betrouwbare afsluiting. Dit geldt voor dubbele draaipoorten die intensief worden gebruikt, maar ook voor poorten die een paar keer per jaar worden geopend. Of het nu gaat om een kleine dubbele poort van 2 meter of om een grote dubbele draaipoort van 10 meter, timbersteel heeft het allemaal! Onze dubbele poorten hebben een standaardbreedte van 2 tot 10 meter vrije doorgang. Mocht er een bredere doorgang afgesloten moeten worden, dan is een vrijdragende schuifpoort een betere optie. De dubbele draaipoorten hebben een standaardhoogte van 0,80 tot 2,50 meter.

Een gebruiksvriendelijke poort

Kenmerkend voor de draaipoorten is het gebruiksvriendelijke karakter. De poorten kunnen eenvoudig worden geopend m.b.v. een aluminium deurkruk. De poort kan op slot worden gezet d.m.v. een europrofielcilinder, welke standaard wordt geleverd met 3 bijpassende sleutels. Het Locinox slot voorzien van RVS binnenwerk zit verankerd in een aluminium behuizing. Het toepassen van een paniekslot, mechanisch codeslot of een elektrisch slot behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er een deurkruk worden geplaatst die moeilijk voor kinderen te openen is. Kortom, wij hebben voor elke toepassing een geschikt slot!


Gelast stalen kokerframe

De draaiende gedeeltes van een dubbele draaipoort, ook wel vleugels genoemd, worden gemaakt van een gelast stalen kokerframe. Dit geeft stabiliteit aan de poortvleugels en zorgt ervoor dat de verstelbare scharnieren stevig kunnen worden vastgezet. De poortdelen worden aan zware 180 graden scharnieren afgehangen aan de poortpalen. Hierdoor kan de dubbele poort 180 graden worden geopend en vormt het geen obstakel in de omgeving. De poortpalen zijn gefabriceerd van stalen koker 60 x 60 mm of groter. De maat van de koker poortpalen worden bepaald aan de hand van de afmeting en het gewicht van de poortvleugels.


Diverse mogelijkheden van een dubbele draaipoort

Voor de invulling van een dubbele draaipoort zijn er diverse mogelijkheden. Een dubbelstaafmat vulling wordt veelal toegepast bij een enkel staafmat hekwerk (ESM 3D), bij een dubbelstaafmat hekwerk (DSM) en bij een voetbalveld leunhekwerk. Een poortvulling van gaasmat vulling wordt gecombineerd bij een gaashekwerk, bij een hockeyveld leunhekwerk en bij een tennispark hekwerk. Een spijlenvulling wordt gebruikt bij een spijlenhekwerk (SH). Wanneer een dubbele poort vaak geopend dient te worden is een elektrische poortaandrijving van timbersteel hekwerk een goede keuze.


Verzinkte of gecoate uitvoering

De dubbele draaipoorten zijn leverbaar in een verzinkte of in een gecoate uitvoering. Bij een gecoate uitvoering zijn er talloze mogelijkheden, hierdoor kan van uw poort een echte eyecatcher worden gemaakt.


Kiest u ook voor dubbele draaipoorten?

Bovenstaand ziet u de mogelijkheden van timbersteel hekwerken. Staat het door u gewenste type er niet tussen, of heeft u verder vragen over bijvoorbeeld een schuifpoort? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.