Enkele draaipoorten
tot 5 meter doorgang

Met een enkele stalen draaipoort van timbersteel hekwerken krijgt uw doorgang een stijlvolle, functionele en betrouwbare afsluiting. Dit geldt voor enkele draaipoorten die intensief worden gebruikt, maar ook voor poorten die een paar keer per jaar worden geopend. Of het nu gaat om een kleine looppoort of om een grote enkele draaipoort, timbersteel heeft het allemaal! Onze poorten hebben een standaardbreedte van 1 tot 5 meter vrije doorgang. Mocht er een bredere doorgang afgesloten moeten worden, dan is een vrijdragende schuifpoort of een dubbele draaipoort een betere optie. De enkele draaipoorten hebben een standaardhoogte van 0,80 tot 2,50 meter.

Draaipoorten met een gebruiksvriendelijk karakter

Kenmerkend voor de draaipoorten is het gebruiksvriendelijke karakter. De poorten kunnen eenvoudig worden geopend m.b.v. een aluminium deurkruk. De poort kan op slot worden gezet d.m.v. een europrofielcilinder, welke standaard wordt geleverd met 3 bijpassende sleutels. Het Locinox slot voorzien van RVS binnenwerk zit verankerd in een aluminium behuizing. Het toepassen van een paniekslot, mechanisch codeslot of een elektrisch slot behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er een deurkruk worden geplaatst die moeilijk voor kinderen te openen is. Kortom, wij hebben voor elke toepassing een geschikt slot!


Stabiliteit aan de poort

Het draaiende gedeelte van een enkele draaipoort, ook wel vleugel genoemd, wordt gemaakt van een gelast stalen kokerframe. Dit geeft stabiliteit aan de poort en zorgt ervoor dat de verstelbare scharnieren stevig kunnen worden vastgezet. Het poortdeel wordt aan zware 180 graden scharnieren afgehangen aan de poortpalen. Hierdoor kan de poort 180 graden worden geopend en vormt het geen obstakel in de omgeving. De poortpalen zijn gefabriceerd van stalen koker 60 x 60 mm of groter. De maat van de koker poortpaal wordt bepaald aan de hand van de afmeting en het gewicht van de poortvleugel.


Diverse mogelijkheden

Voor de invulling van de enkele draaipoort zijn er diverse mogelijkheden. Een dubbelstaafmat vulling wordt veelal toegepast bij een dubbelstaafmat hekwerk (DSM) en bij een voetbalveld leunhekwerk. Een poortvulling van gaasmat vulling wordt gecombineerd bij een gaashekwerk, bij een hockeyveld leunhekwerk en bij een tennispark hekwerk. Een spijlenvulling wordt gebruikt bij een spijlenhekwerk (SH). Wanneer een enkele poort vaak geopend dient te worden is een elektrische poortaandrijving van timbersteel hekwerk een goede keuze.


Enkele draaipoorten in verschillende uitvoeringen

De enkele draaipoorten zijn leverbaar in een verzinkte of in een gecoate uitvoering. Bij een gecoate uitvoering zijn er talloze mogelijkheden, hierdoor kan van uw poort een eyecatcher worden gemaakt.


Meer weten over enkele draaipoorten?

Bovenstaand ziet u enkele mogelijkheden van timbersteel hekwerken. Staat het door u gewenste type er niet tussen, of heeft u verder vragen over bijvoorbeeld een schuifpoort? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.